Connecting your world

Комуникациски услуги за бизнис секторот, напредни и сигурни телекомуникациски сервиси, како и професионални ИТ решенија за широкопојасен интернет пристап.

VPN мрежи, изнајмени оптички линии, хостирање и колокација на опрема, со акцент на висок квалитет, флексибилност, неограничен капацитет и одлична цена.
 
 
 

Go net

 
GoNet е национален телекомуникациски оператор лиценциран од АЕК за обезбедување на јавни електронски комуникациски услуги од 01.04.2016. Стручниот тим на GoNet и Марсис Дата Инженеринг ја имаат изградено една од најнапредните оптички мрежи со “прстен”(ring) топологија во Скопје со поставени повеќе од 200 километри подземни кабли. GoNet како нов телекомуникациски оператор, без товарот од застарената технологија ја имплементира најмодерната комуникациска опрема со цел на своите клиенти да им обезбеди стабилност, приватност и загарантирана достапност до 99,99%.

GoNet е специјализирана за ...  Прочитај повеќе
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дедициран интернет пристап

 
Дедицираниот интернет пристап преку оптички вод претставува сервис кој нуди перманентна point-to-point комуникација и дедицирана физичка конекција од деловниот корисник до дата центарот на GoNet. Оваа услуга е наменетa за деловни корисници кои имаат потреба од неограничен и симетричен проток ...  Прочитај повеќе
 
 
 
 
 

Етернет приватна линија

 
Услугата “Ethernet Private Line – EPL” е приватна податочна врска што безбедно поврзува две или повеќе локации/експозитури за приватни податочни сервиси на деловниот кориник. EPL е затворена мрежа за транспорт на податоци што не кореспондира со јавниот Интернет сообраќај и е својствено безбедна ...  Прочитај повеќе
 
 
 
 
 

IP VPN

 
Услугата Ip VPN е коорпоративно мрежно решение кое овозможува поврзување помеѓу Седиштето на компанијата со регионалните испостави низ Македонија и Светот, овозможувајќи Ви да ги обедините оддалечените локални (LAN) мрежи на Вашите подружници во единствена приватна мрежа со загарантиран проток.

Карактеристики на услугата:

- Неограничен проток на податоци

- 24-часовна техничка и безбедносна поддршка

- Загарантирани перформанси за доцнење

- Договор за загарантирана достапност на услуга (SLA)

- Пристапни брзини по потреба на деловниот корисник

 
 
 
 
 

Изнајмување оптички влакна

 
Гоу Нет нуди услуга за наем на неосветлено оптичко влакно (Dark Fiber) од точка А до Точка Б по барање на деловниот корисник на територија на град Скопје. Со оваа услуга се добива приватна оптичка конекција (point to point) изолирана од јавната мрежа на интернет со неограничени можности на искористување на конекцијата, најбезбедна конекција и најмала латенција. Оваа услуга е наменета за напредни деловни корисници како телекомуникациски оператори и големи корпорации на кои што им е потребно сопствено менаџирање на врските.

Карактеристики на услугата:
- На располагање се повеќе од 200 километри оперативна “singlemode” подземна оптичка инфраструктура низ Скопје и голем капацитет на оптички влакна
- Верификација со ОТДР мерење на оптичкиот линк

- Гоу Нет ја гарантира достапноста на изнајменото влакно на месечно ниво, со потпишување на СЛА договор за достапност на услугата.

-Можност за долгорочен закуп на оптички влакна по IRU модел

 
 
 
 
 

Техничка поддршка

 
Стручниот тим на Гоу Нет составен телекомуникациски специјалисти е достапен 24/7/365

Тел.: +389 70 220 635
 
 
 
 
 

Работно време

Пон-Пет 09:00 - 17:00
Саб-Нед Затворено
 
 
 
 
 

Контакт

 
Дане Крапчев 7
1000 Скопје
Република Северна Македонија

Тел: 02 2440 850
Мејл: info@go.net.mk
 
Полињата обележани со (*) се задолжителни.
 
*
 
*
 
*